Home

Ontaal » De collegialekerk » Culte » Een open en gastvrije kerk

Zoeken

Een open en gastvrije kerk

De vrienden van de collegiale kerk Sint-Vincentius zijn verheugd  de deuren van de kerk terug te kunnen openen, en jullie via deze site een blik te laten werpen op deze prachtige kerk.

Dit is een uitnodiging om de kerk te komen ontdekken. Of je nu gelovig bent of niet, pelgrim, bezoeker of  voorbijganger: een kerk is een speciale plaats,  geladen met een bepaalde sfeer, waar de tijd dieper beleefd wordt, waar we tijdelijk kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

De collegiale Sint-Vincentius is tegelijkertijd een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap en een belangrijke ruimte voor kunst en geschiedenis. Ondanks haar  indrukwekkende afmetingen en de prominente plaats die ze inneemt in het Romaanse erfgoed, raakt ze de mens persoonlijk. Ze straalt een rustige sfeer en een warme eenvoud uit die iedereen uitnodigt om even stil te staan en  te genieten van de stilte en rust, om te luisteren naar de nood aan bezinning eigen aan de mens.

Omdat wij overtuigd zijn dat deze kerk zo toegankelijk mogelijk moet zijn, zijn wij lid van de Stichting Open Kerken. Dit vertaalt zich in een aantal concrete punten: lange openingstijden,  achtergrondmuziek in de kerk, documentatiemateriaal, een register waarin  de bezoeker zijn indrukken kan neerpennen, gebedsboeken,  deze gedetailleerde website.....

Een groep van gidsen organiseert gratis rondleidingen tijdens de dag van de Open Kerken, het weekend van Pasen en tijdens  de “Journées du Patrimoine” , de erfgoeddagen in Wallonië.

Tot binnenkort

<`!--p>Collégiale Saint-Vincent   •  Musée du Châpitre •  Soignies  •  Grand Place  • 7060 Soignies Un site CMS développé par Easy-Concept pour l’ASBL musée du Chapitre - Soignies.
Textes de Caroline et Jacques Deveseleer • Photos Guy Focant login