Home

Ontaal » De collegialekerk » Pratique

Zoeken

Bezoekuren en toegang

Openingstijden

De kerk is open voor bezoek van 8:00u tot 18:00u in de zomer en van 8:00u tot 17:00u in de winter, buiten tijdens de erediensten. Het koor is enkel toegankelijk tijdens de openingsuren van het Museum van het Kapittel en in het kader van geleide bezoeken.

 

Erediensten

Op zaterdag is er een eucharistieviering  om 18:00u en 's zondags om 7:45u en 10:45u. Er is ook een eredienst woensdagavond in de weekkapel, de kapel Sint-Hubertus.

 

De kerkschat

Het Museum van het Kapittel is elke zondag open van 14:00u tot 18:00u van Pasen tot de Erfgoeddagen. Buiten deze periode worden groepen wel toegelaten na reservatie.


Geleide bezoeken

Heel het jaar door zijn geleide bezoeken mogelijk na reservatie, dit enkel in de namiddag omwille van de mogelijke erediensten.


Parkings

De dichtstbijzijnde betalende parking is op de Grote Markt, een tweede bevindt zich op de Place Verte (plein aan het stadhuis). Er is ook een gratis parking achter het gebouw van de post.

 

Personen met beperkte mobiliteit

Toegang is mogelijk via de Porte des Vicaires (Grote markt, klein poortje naast het koor). Dan is door hellende vlakken het schip en het transept toegankelijk.

<`!--p>Collégiale Saint-Vincent   •  Musée du Châpitre •  Soignies  •  Grand Place  • 7060 Soignies Un site CMS développé par Easy-Concept pour l’ASBL musée du Chapitre - Soignies.
Textes de Caroline et Jacques Deveseleer • Photos Guy Focant login